Thursday, December 31, 2009

Tuesday, August 18, 2009

my makeover

Rite now, i'm trying very hard ..pecah kepala doing my work. But i cnt focus on it becoz its so....."EAZY" and "FUN" to do so.. hahah. I hate my pangkor assingment la! So nak lepas kan boring, update my blog jap.


yesterday my old fren said i'm cuter/prettier now... base on my profile pict in this blog. Well haha. i'm stil the kusut@selamber gurl that once in a while try to recreate a prettier image of herself. So, how did the beautiful picture come out? an old fren of mine - Abg Mei sms me if i want a free makeover. He invited me to Jusco Cheras. so dengan sukahatinya i went there. And...... his brother give me a simple yet beautiful touch up make over on that instant.. and here am i. haha...but only that 1 time la. After that, i still look like before kot. Sebab tak tau mekap macam tu. so, for anyone yang rasa nak cari mekap artist yang cun, i would really like to recomend this guy - rozlan nasir. Plz do visit his blog here... http://rozlannasir.blogspot.com

ps: thankz to Rozman Nasir & Rozlan Nasir.

Monday, August 17, 2009

terengganu....oh terengganu





Terengganu adalah negeri yang memang kaya dengan sumber alam semulajadi yang cantik. Bandar pun penuh dengan aktiviti yang macam macam. Yang plg menarik perhatian Batik Terengganu. Tapi, dalam kesibukan bandarnya membangun, kita dikejutkan dengan keruntuhan stadium yang umurnya baru setahun jagung... menyebabkan banyak spekulasi di gembar gemburkan. well... tak surprise if kita tengok kualiti bangunan baru yg dibina kat sana.....


My trip to terengganu on last julai was a fun trip. terutamanya ke Pasar Batik tula... (tak ingat nama pasar hehe.. pasar payang rite?) I love the architecture of the new pasar in front of pasar payang. But..... well, base on sejarah keruntuhan stadium, i tak sepatutnya surprised with the qualityof that building. .. and not to mention the toilets! toilet ada sensor.... but mcm toilet tak berbayar! kalau bg rating toilet 1-10 bintang.. i bg 0. Bukan nak condemn...tetapi itulah kualitinya, yang sepatutnya kita ambil perhatian to create a better place for tourist and comunities. sayang sgt, sebab bangunan yang cantik, tercemar oleh kualiti yang teruk. mungkinkah boleh diperbaiki?


Saturday, August 15, 2009

Friday, August 14, 2009

Sandakan Trip - Sungai Kinabatangan





Last month, saya telah ditugaskan ke mesyuarat di Sandakan Sabah, about kawalan terhadap pencemaran di Sg. Kinabatangan. My first impression was,.... must be a beautiful clean river. But instead, Sg. Kinabatangan is worst than Sg. Kelang. haha...surprise. Tapi, the biodiversiti is still mantain in certain area, terutamanya sekitar Ox Bow lake. It was mentioned that there are 20 Ox Bow lake there. Oppss...wondering what is Ox Bow lake? well.. ox bow lake is a part of river that are cut out from its main river, and become a lake. It happends naturally, secara semulajadi, apabila aliran sungai yang berliku, macam ular, bersambung antara liku likunya, menyebabkan ia terputus.
Inilah rupanya sg kinabatangan. Mcm ayak teh susu.....

....Danau Kelenap..... Ox Bow lake yang telah ditutupi oleh lalang

Look.... big nose monkeys!!!

The meeting was held in Swiss Inn waterfront Sandakan. Nice hotel, and quite cheap. But room servis tak berapa bagus. I was there for three nights, ..alone. Actually, have to be there for three nights since there are no flights from sandakan to KL( or KK at least), at night.
since pergi sorang, selama dua malam makan KFC hehe,.... sebab KFC la yg plg dekat dan plg convincing to eat di sana. Bandar sandakan pun not bad. Manage to bought some pearls, brooch, and fresh udang as well... (which need so much effort! urgh...).

Kesimpulannya.... nice trip!.. where next???




Thursday, July 9, 2009

TEMPAHAN KUIH RAYA

KEPADA SESIAPA YANG BERMINAT NAK TEMPAH KUIH DARI SAYA BERIKUT ADALAH LISTNYA. KUIH DARI KAK ITA @ITA-DELIGHT. SAYA SUKA SANGAT TART BLUEBERRY SEBAB LAIN DARI YANG LAIN. KADANG-KADANG YANG LAIN NI SERONOK GAK, SEDAP DAN UBAH SELERA SIKIT. TAPI SEBAB NI TIME OFIS, SAYA PROMOTE TART BLUEBERRY AND STRAWBERRY FINGGER.




Sunday, June 21, 2009

my new note book





last sunday (14jun09), i bought a new notebook, replacing my old pal :(.. hehe, sebenanrnya hutang tanpa interst keke. hp pavilion dv2 series, amd athlon neo procesor, and, exquisitely thin & light, with stylish white touch :). on top of it, it cost me only a little more than half of my old pal acer price, which i bought for 4k last 6 years ago.. with its performance, plus ezy to bring along in my begcase, lepaking at mamak, or coffe beans.... i'm satisfied (my comments after only one weeks hahhaa).

anyway, i bouhght my new hp notebook at the mines,plus = a long family day, cruising at the mines lake,which was quite fun,n b4 that have lunch at nando's. Its quite tiring when the little 'bouncer' haiqal, cant stop running.

Tuesday, June 9, 2009

topik hotfm today: mengambil kesempatan terhadap kebaikan org lain

best gak topik ni. ada yg cerita psl ex boyfriend pau duit dia smpi dkt 2000, jnji nak byr, x byrpun, ada yg ambik kesempatan x byr sewa rumah sbb sewa rumah kawan,... xpe. ada yg pau tiket wyg, buat buat x phm lak bila hint.... manusia, mau gak ku cerita kisah ku pula, tetapi mmandangkan ku tau si dia mmg xde duit, n maybela betul dia mmg x berduit, xpela, tunggu je la dulu. haha, wlupun hakikatnya ku patut dah bosan, tp we'll wait n see. tapi dlm xde duit, bila tau ada plak duit pergi swimming... geram jugakan.

Monday, June 8, 2009

my targets...

my life targets ;

1) graduated from university - done (3 times :p)
2) got a job - achieved
3) buy a car - bought already
4) buy a house - target on 2012 :)
5) got married.... isk hopeflly b4 30! (lg 2 thn?!)
6) loose weight back to 59 - target will be end of this year, have to loose 6kg ergh

Sunday, June 7, 2009

GOLLA LAPTOP BACKPACK FOR SALE @RM130


NEW GOLLA BACKPACK FOR URE NOTEBOOKS@RM130 (LOWYAT@RM190). EMAIL ME @ haiza_net@hotmail.com. :). limited stock.

another new blog :)

new blog..... hope this blog will last longger haha. selamat memblogger