Sunday, January 8, 2017

Toy Museum, The Shore, Melaka

Hujung minggu lepas, pelancong ke Melaka sudah berkurang sedikit. Cuti sekolah dah habis. Turn orang Melaka pula berjalan dalam Melaka, selepas sebulan berkurung di rumah masing masing. 

Kesempatan hujung minggu ini, encik suami cadang bawa anak anak pergi Toy Museum dekat The Shore Melaka. 

Excited juga. Fikirkan, dapat tengok mainan mainan lama, seperti Barbie zaman kanak-kanak saya, ataupun hotwheels lama, mainan yang dah tiafa dalam pasaran, dan mainan yang mahal dan original. 

Bayaran tiket masuk, dewasa RM30, kanak kanak 3 tahun ke atas RM20. Mahal juga. Takpelah, bawa uwais jalan. 

So apa yang dapat kita tengok dalam tu?

Game Mario Bros zaman kanak-kanak dulu, paling menarik perhatian budak kecik ni.

Ruang Avengers
Display mainan Figurine robot. Ini tak boleh bukak!...katanya

Disnosaur.


Kesimpulannya, lebih best pergi Toysrus tengok mainan. Honestly, museum ni worth RM5.00 entrance jek.... Display mainan boleh kira jenis, dan kebanyakan bukan original. Kalau nak tengok history of toys, memang tiada. Mainan antik pun tiada... ia hanyalah pameran koleksi mainan empunya Museum, mungkin?

No comments:

Post a Comment