Monday, August 17, 2009

terengganu....oh terengganu





Terengganu adalah negeri yang memang kaya dengan sumber alam semulajadi yang cantik. Bandar pun penuh dengan aktiviti yang macam macam. Yang plg menarik perhatian Batik Terengganu. Tapi, dalam kesibukan bandarnya membangun, kita dikejutkan dengan keruntuhan stadium yang umurnya baru setahun jagung... menyebabkan banyak spekulasi di gembar gemburkan. well... tak surprise if kita tengok kualiti bangunan baru yg dibina kat sana.....


My trip to terengganu on last julai was a fun trip. terutamanya ke Pasar Batik tula... (tak ingat nama pasar hehe.. pasar payang rite?) I love the architecture of the new pasar in front of pasar payang. But..... well, base on sejarah keruntuhan stadium, i tak sepatutnya surprised with the qualityof that building. .. and not to mention the toilets! toilet ada sensor.... but mcm toilet tak berbayar! kalau bg rating toilet 1-10 bintang.. i bg 0. Bukan nak condemn...tetapi itulah kualitinya, yang sepatutnya kita ambil perhatian to create a better place for tourist and comunities. sayang sgt, sebab bangunan yang cantik, tercemar oleh kualiti yang teruk. mungkinkah boleh diperbaiki?


No comments:

Post a Comment